У Хмельницькому звільнили з посади Володимира Байдича

Віктор Байдич іде з посади директора обласного державного архіву

1882

Голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет звільнив з посади директора Державного архіву Хмельницької області Володимира Байдича.

Перед звільненням очільник обласної адміністрації оголосив Байдичу догану “за дії, які шкодять авторитету державної служби”. Крім того, у розпорядженні записано, що Байдич “в особистих інтересах використовував службовий автомобіль, порушуючи при цьому вимоги постанови Кабінету Міністрів України”.

Ім’я директора Хмельницького Дежархіву прогриміло на всю Україну в листопаді минулого року, коли посадовця впіймали на катуванні тварини. Він прив’язав до автомобіля ланцюгом домашнього пса своєї матері Барсика та волочив нещасну тварину дорогою за автомобілем. Шкуродера зупинили, перегородивши йому дорогу вантажівкою. Водій, який це зробив, зняв садиста на відео – завдяки цьому про його злодіяння дізналася вся Україна.

Читайте також: На Хмельниччині чиновник тягнув за автівкою живого скривавленого пса (18+)

Хвиля обурення прокотилась усією державою. Люди вимагали негайного звільнення ката і відповідної правової оцінки його вчинку. Один пункт уже виконаний: Байдича звільнили з посади.

Щодо іншого – справу ще не передали до суду: слідство чекає виснвків із харківської лабораторії. Саме на підставі цих висновків вирішуватимуть, за якою статтею судити винуватця – адміністративною чи кримінальною.

" " " "