У Хмельницьких тролейбусах незабаром зникнуть кондуктори

У Хмельницьких тролейбусах з'явилися перші валідатори, і вже скоро ними буде оснащено кожну електромашину

1094

У Хмельницькому комунальному підприємстві “Електротранс” повідомили про початок впровадження електронних квитків у громадському транспорті. В рамках цієї реформи, вже у декількох міських тролейбусах салони були оснащені валідаторами – пристроями, за допомогою яких реалізовується електронна система оплати проїзду, повідомляє “Є”.

Директор КП “Електротранс” Віктор Паламарчук повідомив, що встановлювати валідатори почали ще наприкінці грудня. Нині вони вже є у п’ятьох тролейбусах. Зараз валідатори проходять тестування і ними ще не можна скористатися за призначенням. Однак очікується, що вже найближчим часом вони пройдуть завершальний етап випробувань, після чого ними буде оснащено кожну машину тролейбусного парку Хмельницького.

«Спочатку встановлюємо валідатори на новіші тролейбуси, після цього обладнаємо решту. Це не простий процес, тому що потрібно зняти тролейбус з рейсу для того, аби виконати роботи. Тому поки що встановлюємо по одному засобу в день. Для того, аби його встановити, потрібно провести всю необхідну електрику всередині поручнів», – пояснив Віктор Паламарчук.

Читайте також: ДТП у новорічну річ: У Хмельницькому тролейбус збив людину

Загалом очікується встановлення 160 валідаторів (по 2 на кожну машину). За оцінками виконувача обов’язків та начальника управління транспорту і зв’язку Сергія Шепурєва на повне оснащення цими пристроями кожного міського тролейбуса знадобиться приблизно 2 місяці. Але й після того вони ще деякий час будуть працювати у тестовому режимі.

«Після встановлення валідаторів будемо працювати над програмним забезпеченням, для цього приїдуть представники з підприємства аби все налаштувати. Потім запустимо їх роботу у тестовому режимі», – пояснює Сергій Шепурєв.

" " " "