У Хмелницький завітала делегація старших радників Конгресу США та американських експертів.

296

В Хмельницькому гостювала впливова делегація старших радників Конгресу США та американських експертів, очолювана Германом Пірчнером, президентом Американської ради зовнішньої політики та впливовим республіканським стратегом. Зустріч з членами делегації відбулася у Хмельницькій міській раді, де їх приймав заступник міського голови Микола Ваврищук.

М. Ваврищук повідомив на своїй сторінці у Фейсбук про зустріч і поділився деякими висновками. Він відзначив, що старші радники Конгресу мають глибокий фокус і політичний вплив, активно беручи участь у формуванні політики США щодо України. Важливість їхнього візиту полягає врахуванні обставин війни та підтримки, яку надають Сполучені Штати.

Заступник міського голови розповів делегації про умови життя Хмельницького під час війни та висловив подяку за підтримку від усіх американців, уряду та президента. Особлива увага була приділена обговоренню проєктів, які можуть бути фінансовані в Україні, зокрема в місті, за допомогою американських донорських організацій.

Ця делегація відвідала Хмельниччину 26 січня, і під час офіційної зустрічі обговорила питання стосовно поточної ситуації в області та можливості подальшої співпраці. Особливий інтерес представники американської делегації виявили до питань залучення інвестицій в регіон, реалізації проєктів на підтримку регіону та його мешканців. Зустріч завершилася спільними надіями на подальшу підтримку та активну співпрацю для захисту світу від російського терору.

" " " "