У холодну зиму без даху над головою. Де хмельницькі безхатьки рятуються від холодів?

926

Обід, тепле ліжко, чистий одяг, медогляд та душ – те, що так необхідно хмельницьким безхатькам взимку. В соціальному центрі у Хмельницькому люди, що залишились без даху над головою, можуть пережити холодні зимові ночі. Притулок знаходиться у мікрорайоні Ружична, одночасно там можуть перебувати 35 чоловік. Для наших журналістів влаштували екскурсію центром та показали як допомагають безхатченкам.

Дві чоловічі кімнати та одна жіноча. В приміщеннях двоярусні ліжка, тумбочки та шафи. Так у міському центрі соціальної підтримки та адаптації зимують місцеві безхатченки. Окрім місця для ночівлі надають тут і медичний огляд, гарячий обід, за необхідності одяг.
Директор центру, Дмитро Старцун, каже, приймають до центру усіх, кому немає куди піти. Працівники центру навіть влаштовують соціальні патрулювання містом: відшукують безхатченків та забирають до закладу.
На разі більшість клієнтів центру – колишні в’язні. Тут їм надають не тільки місце для тимчасового проживання, а й допомагають із документами та подальшим облаштуванням.
Із клієнтами тут працює психолог. Ставляться до усіх однаково, незалежно від життєвої історії. Допомогу надають кожному, хто потребує. Дбають у центрі не тільки про безхатченків, а й про переселенців та людей, які опинились у складних життєвих обставинах. Та про усе це розкажемо в неділю у Підсумковому випуску новини. Не пропустіть.

" " " "