У Кам’янець-Подільському просять відкрити Центральний ринок: що кажуть в ОДА

Підприємці переконують, що на ринку дотримуватимуться усіх карантинних вимог

2989

Напередодні підприємці Кам’янець-Подільського звернулися до тамтешньої влади з проханням відновити роботу Центрального ринку, але на сьогоднішній сесії депутати так і не вирішили це питання остаточно.

Мер міста Михайло Сімашкевич на своїй сторінці у Facebook пообіцяв, що питання розглядатимуть на позачерговій сесії. Мовляв, людей обурює, що працювати продовжує оптовий ринок на Черемушках, супермаркети, де невеликі площі та багато людей. Тому бізнесмени просять відкрити і Центральний ринок та обіцяють дотримуватися усіх карантинних умов.

Але задовольнити прохання підприємців міському голові так і не вдалося.

«Із третього разу депутати проголосували за звернення до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, щоб отримати роз’яснення стосовно можливості чи заборони роботи ринку. Чекаємо відповіді, а поки що базар залишається зачиненим»,  – написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Михайло Сімашкевич.

Це питання обговорювали і під час брифінгу в Хмельницькій ОДА. Перший заступник голови ОДА Роман Примуш зауважує:

«З одного боку, розуміємо підприємців, котрі несуть збитки, оскільки не працюють. З іншого – всі бачать, якої динаміки набирає захворювання у нашій області. Маємо 90 % зростання за кількістю хворих, також є два смертельні випадки. Тому про відкриття ринків наразі я не говорив би, поки не відбудеться послаблення захворюваності. Відкрити ринки напередодні великодніх свят – це один з найризикованіших кроків, які можуть бути».

" " " "