У Кам’янець-Подільському районі палав берег Дністра

На березі Дністра рятувальники приборкали масштабну пожежу сухотрав'я

649

Напередодні, 11 квітня, приблизно о 15:00 на гарячу лінію “101” надійшло повідомлення про масштабну пожежу сухої рослинності в Кам’янець-Подільському районі.  Про це розповіла прес-служба ДСНС Хмельницької області.

Інцидент трапився на березі річки Дністер в околицях села Велика Слобода. На вказане місце вирушила чергова бригада рятувальників з 5 ДПРЧ. На момент прибуття вогнеборців полум’я встигло охопити 4,5 гектарів сухотрав’я.  При цьому вітер постійно поширював пожежу, тож бійцям ДСНС треба було діяти швидко.

На щастя інцидент не призвів до жертв чи травмованих серед людей.

Загалом, за даними ГУ ДСНС в області, упродовж минулої доби на Хмельниччині зафіксовано два десятка пожеж в екосистемах,внаслідок яких вигоріло понад 22 гектари сухої трави.

Так, горіли сухостої у селах Зайчики та Користова (Волочиський район), в селах Калинівка, Доброгорща та Гвардійському (Хмельницький район), в Іванківцях  Городоцького району,  Малому Жванчику Дунаєвецького району, в селах Вовковинці, Черешенька та Шарки, що в Деражнському районі, поблизу Григорівки (Старокостянтинівський район), у Лисогірці Чемеровецького району, в Прикордонній Улашанівці (Славутський район), Слобідці Красилівській, в селі Кіпченці (Полонський район), у Волиці Теофіпольського району, в містах Ізяслав та Хмельницький (неподалік проїзду Банковий).

«До гасіння залучалися 72 чоловіки особового складу на 24 одиницях пожежно-рятувальної техніки, а також 7 місцевих пожежних команд. Загоряння виникли переважно через необережне поводження з вогнем», – зауважили в ДСНС.

Читайте також: У Славуті жінку виявили мертвою у власній квартирі

Рятувальники вкотре застерігають:  Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій» заборонено випалювання сухої рослинності у прибережно-захисних зонах: уздовж річок, навколо водойм та на островах; уздовж морів, морських заток і лиманів та на островах у внутрішніх морських водах.

За спалювання сухої трави та листя передбачено штраф до 153 тисяч гривень. За підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати 5 років в’язниці.

" " " "