У Кам’янець-Подільському збудують сміттєпереробний завод

Сміття конвертуватимуть в теплову та електричну енергію

3017

Найближчим майбутнім у Кам’янці-Подільскому мають збудувати енергетичний сміттєпереробний комплекс потужністю 56 тисяч тон на рік. Про це повідомляє видання “Є”.

Земельна ділянка під будівництво комплексу вже виділена місцевому інвестору ТОВ “Нове будівництво та реконструкція”.   Сміттєпереробний завод будуватимуть на ділянці вулиці Нігинське шосе, що знаходиться поблизу полігону твердих побутових відходів.

Кожен рік Кам’янець-Подільський продукує приблизно 36 тисяч тон сміття, тож потужностей енергетичного комплексу вистачає навіть із запасом. За оцінками експертів, в силу того, що тверді побутові відходи мають відсоток таких матеріалів, які переробити неможливо, новий завод зможе переробляти до 96% усіх відходів міста.

Підприємство буде оснащене спеціальними сортувальними цехами, де відбуватиметься розподіл сировини на фракції. Наприклад, відділятимуть основну частину сміття від вторинної сировини, кольорових та чорних металів. Основна ж частина сміття буде конвертована в РДФ-паливо, з якого отримуватимуть теплову та електричну енергію.

Читайте також: У Кам’янець-Подільському ремонтують дороги

Представники міськради Кам’янець-Подільського підкреслюють, що поява в місті такого підприємства матиме численні плюси. Новий комплекс не тільки ефективно та вигідно вирішить проблему накопичення побутових відходів, а й поліпшить місцеву енергетику та створить додаткові робочі місця.

" " " "