У карантинний Кам’янець навідалась лісова зайда: як рятували козулю

Тварина мало не стала жертвою бродячих псів

3332

Сьогодні, 1 травня, вранці кам’янецьким  надзвичайникам довелося рятувати дику козулю, що забрела в місто.  Тварина могла стати жертвою голодних псів, якби не вчасно здійснена операція з її порятунку.

Про міську пригоду лісової тваринки розповів у своєму акаунті Facebook знаний кам’янецький фотограф Петро Ігнатьєв.

 

Як згодом стало відомо, о пів на дев’яту ранку на службу порятунку зателефонував хтось із місцевих жителів, повідомивши, що на Нігинському шосе зграя безпритульних собак намагається загнати у глухий кут козулю. Бідолашна лісова тваринка, що невідомо як забрела у місто, від цих перегонів була вже вкрай знесилена і от-от могла стати жертвою зголоднілих псів.

 

Відділення рятувальників негайно вирушило на місце. Там вони і справді застали зацьковану і вкрай знесилену тварину, яка з останніх сил намагалася врятувати своє життя. З допомогою брезентового плаща вони впіймали лісову гостю та, зв’язавши її мотузкою, повезли до ветеринарів.

Ті, оглянувши козулю, дійшли висновку, що життю тварини ніщо не загрожує. Вони надали їй необхідну медичну допомогу та вирішили, що козулю краще випустити в її природне середовище. Тож рятувальники відразу від ветеринарів вирушили із врятованою тваринкою до лісу поблизу села Гуменці. Там, у лісовому масиві, вони випустили гостю. Швидко оговтавшись у знайомому середовищі, козуля розчинилася серед дерев.

До речі, в зв’язку із карантином, що запроваджений у більшості країн світу, природа потроху починає відвойовувати у людської цивілізації втрачені позиції. Так, у Лондоні, прямо на міських газонах, уже не раз помічали оленів.

А поміж бруківкою, якою встелені старовинні вулички і площі Рима, стала пробиватися соковита зелена травичка.

 

" " " "