У кожну палату – туалет і душову кабіну.

2461

У кожну палату – туалет і душову кабіну. До капітального ремонту готується гематологічне відділення Хмельницької обласної дитячої лікарні. Раніше у місті планували будувати новий корпус – та не вистачило коштів. Тому на сьогодні вирішили задовольнити чисельні скарги батьків капітальним ремонтом. У планах розширити палати, щоб вони стали менш задушливими. А в них створити домашні умови для онкохворих дітей.

На сьогодні в палатах обласної дитячої лікарні можна побачити жахливі умови перебування онкохворих дітей. В минулі роки в основному всі ремонтні роботи виконувалися за рахунок благодійників. І лише частково за бюджетні кошти. Через чисельні скарги батьків влада таки вирішили щось зробити. На думку батьків і лікарів, гематологічне відділенні не відповідає стандартам, які повинні надаватися хворим дітям. В департаменті охорони здоров’я вже розробили приблизний план дій.

В середньому, на лікуванні в стаціонарі перебуває близька сімнадцяти дітей разом з батьками. Як розповідає педіатр, лікування проходить згідно європейських стандартів. Втім, приміщення, у якому перебувають діти, виглядає жалюгідно. Погане освітлення, один туалет і душ на всіх.

Ще одна проблема – два відділення, які межують між собою. Через таке сусідство страждають діти. Пацієнтам з неврологічними хворобами доводиться постійно дихати хіміопрепаратами. Такі проблеми з приміщенням існують вже не один рік. Та вирішувати їх не поспішали. Терпець увірвався, коли у відділенні помер маленький хлопчик. У дитини був гострий лімфобластний лейкоз.

Ремонт планують розпочати з вересня місяця. Вже запланували повну реконструкцію діючих палат. Вони мають виглядати по типу боксованих приміщень, що дозволить дотримуватися стерильності. Для хворих дітей з важкими онкологічними патологіями це життєво необхідно. Також в планах до кожного боксу вмонтувати окремі душові кабіни і санвузол.

" " " "