У лікарні на Хмельниччині померла 4-річна дитина: перші висновки слідства

Хлопчик помер того ж дня, коли його привезли до лікарні

2976

На Хмельниччині розпочато кримінальне провадження у справі про смерть чотирирічного хлопчика в одній із центральних районних лікарень області, інформує начальник сектору комунікації  ГУНП у Хмельницькій області Інна Глега.

Учора, 5 листопада, до поліції надійшов телефонний дзвінок  від чергового лікаря патолого-анатомічного відділення Хмельницької обласної лікарні. Лікар повідомив, що до Хмельницького привезли на розтин тіло дитини, яка померла напередодні в одній із районних лікарень. Розтин тіла не виявив у чотирирічного хлопчика ніяких ознак насильницької смерті. Тобто смерть дитини настала, найімовірніше, від природних причин.

Тепер подальша експертиза має визначити, що саме спричинило смерть малюка, і чи є в тому вина медиків районної лікарні. Відомо, що до лікарні він надійшов позавчора, 4 листопада, із попереднім діагнозом “ацетонімічний синдром”. Хлопчика привезли в медзаклад  об 11.45. Того ж дня о 16.40 дитина померла.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті дитини. Попередньо справу кваліфікують  за статтею 140 ч.2 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником).

" " " "