У масках, рукавичках та просто неба – обласні депутати направили у медицину Хмельниччини 20 мільйонів гривень

1986

20 мільйонів на медицину.  У масках, рукавичках і просто неба – обласні депутати зібралися на позачергову сесію. На порядку денному лише 3 питання, серед яких – перерозподіл бюджету і зміни до програми розвитку охорони здоров’я Хмельниччини. За пленарну годину одностайно хмельницькі обласні обранці направили в медицину краю 20 мільйонів гривень. Гроші спрямують на засоби захисту лікарів і закупку необхідного обладнання. Чи врятує це систему охорони здоров’я?

Без маски і рукавичок до будинку рад – зась!  Коронавірус вигнав обласних депутатів на вулицю. Вперше в історії пленарне засідання відбулося не у залі, а у дворі. Перед голосуванням голова ОДА коротко звітує про ступінь готовності області щодо протидії коронавірусу.

На порядку денному усього три питання – серед яких –  перерозподіл бюджету і зміни до обласної програми розвитку охорони здоров’я Хмельниччини. Вирішити доленосні для області питання зібралося 60 депутатів з 82-х. Голосують швидко картками у скриньку.

Голова ради Михайло Загородний каже, перерозподіл бюджету не означає, що гроші забрали з якоїсь галузі. На медицину кинули так звані «вільні лишки» – 20 мільйонів гривень.

20 мільйонів спрямують на придбання обладнання, тестів  і необхідних засобів захисту медиків Хмельниччини. Закупівля відбуватиметься за спрощеною процедурою, без тендерів. А от про додаткове преміювання лікарів  мова не йде.

Депутати визнають, 20 мільйонів замала сума, аби повністю покрити потреби обласної медицини.

Попри все обранці наголошують – при потребі в обласній казні гроші є.

Окрім, бюджетних і медичних питань депутати встигли перемейнувати «Обласний літературно-меморіальний музей М.О. Островського», що у Шепетівці  у комунальний заклад «Музей пропаганди» Хмельницької обласної ради.Та підтримали  депутатський запит  Миколи Гнатюка проти львівського сміття на звалищі Старокостянтинова.

 

" " " "