У Меджибожі готуються до старту туристичного сезону

884

Старт туристичного сезону. У Меджибожі готуються приймати відвідувачів. Відкриття цьогорічних екскурсій запланували на 26-те квітня. Якщо карантин продовжать, старт також відтермінують. Поки ж у стародавньому замку кипить робота. Для туристів там облаштовують археологічну виставку. Це – сотні експонатів, знайдених на території фортеці за півстоліття.

Стародавній Меджибіж готується до відкриття туристичного сезону. Попри карантин, у фортеці метушаться. Для туристів музейники облаштовують нову археологічну виставку.

Тобто в одному місці музейники зібрали сотні унікальних експонатів, знайдених на території фортеці за півстоліття. Серед пам’яток давнини не тільки артефакти цінні у вартості, а й речі – цінні для історії.

Навіть кожні цеглина чи камінь, каже археолог, – унікальні. Вони приховують дух своєї епохи та дають змогу зупинити час та повернутися на кілька століть назад.

Серед унікальних речей – стилоси, це, такі собі, прототипи сучасних ручок. У стародавньому замку їх практично вперше представлятимуть туристам.

Ще один ексклюзивний артефакт – святковий кубок. Родзинка його у тому, що він складається з двох частин. Такі унікальні речі робили на початку 19-го століття під Мінськом.

Серед виставкових експонатів будуть і побутові речі.Вонисвого часу були дуже розповсюдженими, втім до сьогодні практично не збереглися.

Окрім цих, музейники готують й сотні інших, не менш цікавих артефактів. Археологічну виставку покажуть на відкритті цьогорічних екскурсій.

" " " "