Отруєння дітей у дитсадочку Нетішина, мер каже, це – провокація .

1080

Півроку не минуло, а у Нетішинському дитсадочку – знову «нп». У ДНЗ «Теремок» потруїлись діти. За допомогою до лікарів звернулося 8-ро дошкільнят. Усі вони – з однієї групи. Медики виявили у них харчове отруєння. Дитсадок уже обстежили фахівці Держпродспоживслужби – наразі висновків не роблять – чекають на результати аналізів. До слова, це – не перший випадок отруєння дощкільнят у садочках міста атомників. Буквально минулого року у жовтні  там постраждало близько 40 дітей та десяти дорослих. Тоді це трапилось у ДНЗ «Райдуга» – за результатами досліджень у хворих виявили сальмонельоз.

Перші звернення до лікарів почали надходити ще  минулого тижня. У Держпроспоживслужбі розповідають, у четвер за допомогою звернулися батьки 4 вихованців ДНЗ.

Одразу, не зволікаючи, працівники Держпродсподивслужби виїхали у ДНЗ із позаплановою перевіркою. Відібрали усі необхідні зразки. Що стало причиною недугу у малечі поки сказати не можуть – чекають на результати. Міський голова Нетішина натомість запевняє, з аналізами все гаразд.

Пан Супрунюк додає, наразі з дітьми все гаразд – жодного із вихованців не госпіталізували. Уже в суботу всі почувалися добре.

Інформацію про отруєння в дитсадку мер Нетішина взагалі називає провокацією.

Нагадаємо, ситуація із отруєнням дітей у Нетішині – на жаль, не перша. У жовтні 2018-го у ще одному дитсадку – «Райдуга» на сальмонельоз захворіло близько 40 вихованців та десятка працівників ДНЗ.

Тоді дитсадок отримав штаф у 37 тисяч гривень. Із ним там не погодилися й пішли до суду. Першу інстанцію виграли. В держпродспоживслужбі кажуть, суто процесуально – через розбіжності у оформленні документів. Наразі справа – у апеляції. Додають, сподіваються суд прийме справедливе рішення. Адже, якщо даний випадок – не кричущий, попередній мав і причини , і наслідки.

" " " "