У Новоушицькому районі землю, що належала померлим, повернули громаді

Вартість землі, яка фактично нікому не належала та не приносила громаді ніякого зиску, становить 350 тисяч гривень

1509

У Новоушицькому районі одній із місцевих сільрад повернуто в комунальну власність чотири ділянки землі загальною площею 5,2 гектара. Ця земля розташована на території Борсуківської сільської ради.

Землю, що повернулася у власність громади, Новоушицький районний суд визнав відумерлою спадщиною. Суд розглянув це земельне питання за відповідними заявами Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури.

Відповідно до закону земля, що була у власності померлих громадян, може перейти їхнім спадкоємцям. Однак ті мають звернутися за своїм спадком у шестимісячний строк від дати смерті власника землі. Цього не сталося. Ніхто по землю не звернувся, хоча власники цих ділянок відійшли у кращий світ ще в 2007 році.

Звісно, ця земля не облогувала, однак її використовували абсолютно безоплатно. Ніхто й нікому не платив за її оренду. Виявивши цей факт, прокуратура вирішила відновити справедливість і звернулася з відповідними заявами до суду.

На підставі цих заяв суд визнав ці чотири ділянки землі відумерлою спадщиною та передав їх у комунальну власність Борсуківської сільради. Отже тепер у бюджет сільської громади будуть надходити гроші за використання цієї землі.

" " " "