У Полонному відкрили ЦНАП майбутнього

1161

Європа у тергромаді. В Полонному відкрили надсучасний енергозберігальний ЦНАП. Він збудований з «нуля» із спеціальних блоків – конструкційних теплоізольованих панелей, має систему рекуперації та електричний котел для обігріву приміщення. Будівництво й облаштування цього надсучасного приміщення, щоправда, влетіло у кругленьку суму – 120 тисяч євро,що в Українській валюті становить понад три мільйони вісімсот тисяч гривень. Із цієї суми гроші самої Полонської ОТГ лише триста вісімдесят тисяч.

Вікна від стелі до підлоги, система рекуперації й електричний котел – це маленька частина новизни, що одразу впадає в очі. Цей ЦНАП звели за чотири місяці. Він відповідає усім європейським стандартам: доступний для людей з інвалідністю, економить половину енергоресурсів на обігрів та значно швидше обслуговуватиме своїх клієнтів. Працюватиме тут дванадцятеро адміністраторів.

Обслуговуватимуть тут до сорока трьох тисяч населення нашого краю. І надаватимуть сто шістдесят три адмінпослуги.

Полонський ЦНАП потрапив у першу фазу підтримки надання адмінпослуг від «U-LEAD з Європою». Незабаром оголосять переможців другої фази. Дев’ять проектів на отримання таких грантів створили й Хмельницькі громади.

Тож вже незабаром на Хмельниччині з’явиться ще кілька нових Центрів надання адмінпослуг.

" " " "