У Полонному за апарат УЗД, куплений в лікарню, переплатили вдвічі: хтось має за це сісти

Переплата за апарат становить понад пів мільйона гривень

5721

Шепетівська місцева прокуратура зацікавилась фактом закупівлі ультразвукової системи для потреб консультативно-діагностичного центру у Полонному, йдеться у повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

При купівлі апарату було грубо порушено регламентовану законом процедуру тендерних закупівель. Справа в тому, що  закон допускає не більше, ніж 10-відсоткову торгову надбавку до закупівельної ціни на медичне обладнання. Таким чином, вартість апарату УЗД, навіть із максимальною надбавкою, не мала перевищувати 600 тисяч гривень.

Однак переможцем тендеру чомусь було визнано фірму, яка заломила значно вищу ціну за свій товар. У підсумку він обійшовся бюджету громади в 1 мільйон 150 тисяч гривень, тобто фактично вдвічі дорожче, ніж мав би коштувати.

Отже, є підозра, що хтось отримав лише на одній закупівлі “навар” у сумі, що перевищує понад пів мільйона гривень. (У когось ще є сумніви, чому ми такі бідні?)

Читайте також: Кримінальна десятина: у смт Дунаївці на реконструкції ЦНАПу розікрали бюджетні гроші

За фактом цієї закупівлі прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 191 ч.3 (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Санкції цієї статті передбачають до 8 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

" " " "