У Полонному зняли своє кіно . Підсумки тижня .

1322

Без голлівудських бюджетів, високооплачуваних акторів, втім з величезним бажанням творити. У Полонному зняли своє кіно. Творче об’єднання «Артісти» переробили на сучасний лад повість Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом». Фактично полончани показали, як би розвивалися гоголівські події сьогодні і у районній глибинці. Перше полонське кіно вже презентували самим полончанам. Фільм перевершив очікування не лише жителів міста, а й самих акторів, бо ж вдався навіть краще, аніж планували. Більше того, стрічка потрапила на міжнародний фестиваль «Місто мрій». Хоча й був фільм поза конкурсною програмою, втім для полончан це – також велика перемога.

Пан Анатолій вже давно на заслуженому відпочинку, втім, коли запропонували стати актором – одразу ж погодився. У роль старости, яка йому дісталася у кіно, вживався недовго, щоправда, зізнається було важко. Однією з локацій зйомки стала місцева алея історичних осіб. Тож зараз чоловік відтворює сцену з фільму, де, до слова, віддає шану своїм же творінням.

Ще однією локацією стала ось ця колоритна хатина. Тут у свою роль вживався пан Андрій. Чоловік – професійний спортсмен, тож стати депутатом, навіть у кадрі, було досить важко, втім усе вдалося.

У житті полончанка Наталія дуже любить дітей та працює психологом, у кіно їй дісталася роль подружки Оксани. Акторський досвід, каже жінка, запам’ятався на усе життя.

У першому полонському кіно отримала роль і пані Оксана. У житті жінка – золотий директор мережевої компанії, у фільмі зіграла подружку нареченої.

У житті пан Віталій – приватний підприємець та волонтер. До недавнього дебюту, каже чоловік, у кіно грати не доводилося, втім приміряти акторську роль хотілося давно.

А ось, власне, і сам Вакула, а точніше пан Сергій, котрий у фільмі зіграв цю роль. Чоловік працює інженером з комп’ютерної техніки і здавалося б до акторства відношення немає, втім ще за студентських часів полончанин грав у театрі. Тож повернутися на кілька десятків років назад та знову відчути себе актором студентського театру погодився без вагань.

Те ж саме тепле відчуття опісля зйомок залишилося і у пані Марії. У житті полончанка керує косметичним салоном та автозаправкою, у фільмі приміряла роль журналіста.

Як багато інших акторів, пані Світлана у кіно грала вперше. Стати справжньою Солохою, каже жінка, було насправді важко, втім жодного разу не пожалкувала, що погодилася на цю роль.

У кіно пану Віктору дісталася роль біса. Це – абсолютно протилежне до його діяльності, бо ж у житті чоловік працює клоуном, тож звик дарувати людям усмішки та гарний настрій. Відтворити дідька полончанин зголосився, не обдумуючи, бо ж завжди грав тільки світло, а ось зіграти тінь було насправді цікаво.

Насправді, аби гоголівська «Ніч перед Різдвом» ожила на екрані у Полонному, постаралися кілька десятків акторів, серед них – жодного професійного, тож у свою роль кожен вживався, як міг. У підсумку, каже режисер фільму Оксана Ковальчук, все вдалося навіть краще, аніж планували.

До слова, Полонщина – перша з районів області, де взялися за кінематограф. На сучасний лад тамтешні артисти переробили повість Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом». Фактично полончани показали, як би розвивалися гоголівські події сьогодні і у Полонному.

Перше полонське кіно вже презентували самим полончанам. Реакція людей, каже продюсер фільму Олена Ляшук, дуже потішила, бо ж стрічка перевершила їх очікування. Більше того, зізнається пані Олена, такого результату не очікували й самі актори.

Пононський фільм навіть потрапив на міжнародний фестиваль «Місто мрій». Хоча стрічка і була поза конкурсом, втім для полончан це також велика перемога. Наразі тамтешні артисти на лаврах не почивають, натомість – готуються до нових зйомок.

" " " "