У Понінці жінка із помсти підпалила квартиру, в якій спали троє дітей

Суд залишив палійку на волі

4988

Полонський районний суд розглянув дикий випадок, що стався в жовтні минулого  року у Понінці, розповідає прес-служба обласного суду.

Молода 23-річна відвідувачка місцевого бару посварилась із працівниками закладу через нестачу чарок. Зрештою конфлікт як спалахнув, так і згас. Тож усі вважали його вичерпаним. Але не сама жінка, що затіяла сварку. Вона вирішила помститися одній із співробітниць бару.

Під ранок, коли сон найміцніший, вона крізь вікно проникла в квартиру, що належала доньці співробітниці бару, з якою вона сварилась. Дівчина потрапила на кухню, проте далі пройти не змогла, бо кухня була замкнена. Тоді вона вибралася через вікно назад та залізла до хати крізь вхідні двері, вийнявши з дверей скло.

У квартирі на той час спала сама власниця, а також її двоє дітей – 3 і 7 років та її 11-річна молодша сестра. Незважаючи на те, що в квартирі було четверо людей, троє з яких – діти, зловмисниця підпалила дитячий наметик з іграшками, що стояв в коридорі біля спальні, і швиденько покинула чужий будинок.

Жінку аніскільки не зупинило те, що вогонь міг не лише знищити помешкання, але й позбавити життя усіх чотирьох. Адже сплячі люди, як це нерідко буває, могли отруїтися продуктами горіння.

Читайте також: У Хмельницькому в палаючому будинку загинув чоловік

Лише диво врятувало сплячу родину від загибелі. Зненацька прокинувся молодший трирічний синок господарки дому і розбудив маму. Квартира була повна диму. Очманіла від несподіванки жінка відразу відчинила вікно та повисаджувала на вулицю дітей. Останньою з помешкання, що вже було повне диму, вибралася вона сама.  Жінка  відразу зателефонувала матері на роботу. Та примчала зі своєю співробітницею. Вдвох жінки змогли погасити пожежу, яка, на щастя, ще не перейшла у фазу активного горіння.

Але приміщення було повне диму, і цього цілком могло вистачити, щоб усі сплячі люди потруїлися.

Суд врахував, що в палійки на утриманні є троє малолітніх дітей. Присудивши їй три роки позбавлення волі, Феміда залишила жінку на свободі, давши їй випробувальний термін – також трирічний. До речі, й сама потерпіла просила суворо не карати месницю, що влаштувала підпал її житла.

" " " "