У прикордонній академії для молодого поповнення розпочалися військові будні. Підсумки тижня .

1607

Після зарахування – одразу ж до військових буднів. Цього року Національна Академія Держаної Прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького збільшила державне замовлення. У 2019-му набір юнаків та дівчат склав чотири сотні осіб, це на два з половиною десятка більше, ніж у минулому році.  Аби курсанти були готові до навчання в академії, спочатку їх близько місяця муштруватимуть на навчальному полігоні.

Набрав достатню кількість балів, пройшов усі тести та склав фізичний іспит – можеш одягати військову форму. На  майбутніх курсантів прикордонної академії чекають польові навчання.

Близько місяця  вони будуть ходити строєм, вивчати загальновійськові дисципліни, та налаштовуватись на щоденне прикордонне життя.

Цьогорічний набір  прикордонної академії збільшений – державне замовлення становить 400-та осіб. Це на двадцять п’ять більше, ніж у минулому році. На деякі факультети конкурс на одне місце був досить великим.

Багато хто із першокурсників зізнається, аби пройти всі випробування – займалися собою кілька років.

Із числа тих, хто пройшов відбір – Андрій із Новоград-Волинського. Хлопець першим днем табірного збору задоволений. Каже, готовий до всього, бо і батько, і старший брат є військовими, через це  знає про військо із перших вуст.

Дарина із Хмельницького каже, розпорядок в академії із домашнім не порівняти. Проте вже втягнулася. Дівчина вступає вдруге, минулого року вона не пройшла психологічні тести. Проте мрію не змінила.

З кожним роком викладання військових дисциплін у закладі змінюється. Тепер майбутні охоронці кордону більше уваги приділятимуть натівським стандартам та гібридній війні.

Проживати першокурсники будуть у наметовому містечку – прямо на території полігону, тут будуть і харчуватися. Кухарі кажуть, годуватимуть не гірше, ніж в дома.

За санітарним станом приміщень та за здоров’ям курсантів слідкуватимуть медики.

Вже з першого вересня курсанти  розпочнуть вивчати усі тонкощі охорони державного кордону у стінах навчального закладу. А після дня знань складуть присягу на вірність українському народові.

 

" " " "