У приміській ОТГ на Хмельниччині створили загін допомоги поліції

Лісовогринівецька громада вирішили надавати своїм поліцейським офіцерам не лише моральну підтримку, але й матеріальну

1236

В ОТГ створили власне громадське формування, яке допомагатиме поліцейським, що прикріплені до території Лісовогринівецької громади, повідомляють у прес-службі обласної поліції.

Ця громада непроста. Вона охоплює 14 сіл та об’єднує понад 8 тисяч населення. Та справа не лише у статистиці, а, насамперед, у приміському розташуванні громади. Люди, які проживають у приміських селах можуть лише мріяти про спокій на своїй території. Адже з міста сюди лине маса прибульців, і далеко не всі вони мають добрі наміри. Тож безпека є одним із наріжних каменів існування громади. Саме тому активні жителі сіл об’єднались у формування “Лісогринівецький щит”. До нього увійшло 28 добровольців.

Читайте також: На Хмельниччині застрелили червонокнижного лося: поліція шукає убивцю

Члени “щита” готові до різних функцій: і бути перемовниками між поліцією та громадою, і допомагати поліцейським у патрулюванні місцевості, каже Юрій Біленький, який очолив це формування. Причому пересуватимуться вони на власних автомобілях.

Як зазначив начальник управління превентивної діяльності обласного  управління Нацполіції Геннадій Сибіга, це дуже гарна ініціатива. Адже на 14 сіл цієї тергромади припадає усього два поліцейських офіцери. І вони, звісно, не можуть встигнути скрізь, а ситуації трапляються різні. Тому таку допомогу громади важко переоцінити.

" " " "