У Шепетівці чоловік із револьвером пішов у магазин по безплатну випивку

Нападник не встиг випити награбованого, але на кримінальну статтю собі заробив

1468

У Шепетівському міськрайонному суді ухвалили рішення по кримінальній справі щодо пограбування магазину при автозаправці, йдеться у повідомленні прес-служби обласного суду.

Цей випадок на одній із автозаправок Шепетівки стався 20 березня цього року. О 9-й ранку туди у зал магазину увійшов чоловік. Замісто того, аби замовити якийсь товар, покупець вихопив із сумки револьвер і направив його на ошелешену продавщицю.

Покупець не вимагав у жінки, аби та віддала йому виручку, а лише затребував пачку цигарок, пляшку горілки та пляшку пива. Перелякана продавщиця тремтячими руками віддала йому все, що той вимагав. Чоловік похапцем схопив свою здобич і метнувся до виходу. Однак там, біля дверей, на нього чекали поліцейські.

Читайте також: У Хмельницькому вночі пограбували чоловіка посеред вулиці

На суді розбійник пояснив, що того дня добирався із Хмельницького у Рівне. В Шепетівці він чекав на попутний транспорт і вирішив на автозаправці прикупити ще собі в дорогу спиртне. Однак грошей на алкоголь у нього вже не було. Тож 55-річний чоловік і вдався до такого способу.

Розглядаючи цю справу, суд врахував, що розбійник повністю визнав свою вину і ще до суду компенсував продавщиці як матеріальну шкоду, так і моральну, а також раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Крім того, і сама продавщиця просила не застосовувати до нього суворого покарання. Мовляв, вони вже порозумілися.

Отже, суд визнав за можливе призначити винуватцеві трирічний строк позбавлення волі із дворічним іспитовим терміном.

" " " "