У Шепетівці чоловік, прикинувшись копом, “чистив кишені” перехожих

Вигадливий грабіжник обирав собі за жертви чоловіків напідпитку

3167

Шепетівський міськрайонний суд розглянув справу, в якій фігурує 43-річний житель Хмельницького району, що винайшов безвідмовний спосіб легкого заробітку, розповідає прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Фігурант справи декілька днів гостював в Шепетівці у свого друга. Приятелі приємно проводили час, доки були гроші. Але ці кляті папірці мають властивість закінчуватись, що й сталося у чоловіків. Тоді гість вирішив вийти в місто, щоби трохи підзаробити.

Однак вагони розвантажувати він не пішов, а відправився на інший промисел. “Заробітчанин” наметаним оком визначав чоловіків, які плентались додому напідпитку, перепиняв їх та представлявся працівником поліції. Для більшої переконливості “коп” побіжно демонстрував свою ID-картку, яка візуально нагадує службове посвідчення. При цьому він, користуючись тим, що п’яний чоловік апріорі почувається потенційно винним, здійснював “поверхневий огляд” жертви, попутно вилучаючи з кишень мобільні телефони, готівку та банківські картки. У такий спосіб він встиг пограбуваати трьох чоловіків.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському чоловік аргументував свою думку ударом шилом у груди

Правда, зняти гроші з вилучених карток йому не вдалося. До однієї він не зміг підібрати  код, іншу – вчасно заблокував її власник.

Ухвалюючи вирок підсудному, Феміда врахувала всі пом’якшуючі  та обтяжуючі обставини. Щоправда, із пом’якшуючих – лише одна: чоловік має на утриманні неповнолітню дитину. А от серед обтяжень – непогашена попередня судимість, відсутність роботи і негативні характеристики за місцем проживання.

Отже, псевдокопу присудили 4 роки за його шепетівські “гастролі” та ще накинули місяць за повністю невідбутий попередній строк, з якого він мав умовно дострокове звільнення.

" " " "