У Шепетівці побутових споживачів змусили купувати газ по 11,59 гривень за куб

Місцевий постачальник "Шепетівкагаз" зійшов з дистанції

1421

У Шепетівці абоненти місцевої газопостачальної компанії змушені будуть заплатити за газ, спожитий у червні, по 11,59 гривень за кубометр. Це майже на 1,3 гривні дорожче, ніж у травні цього року і на 3,60 гривні вище, ніж у більшості побутових споживачів України.

Так склалася через те, що підприємство “Шепетівкагаз”, яке досі постачало газ більшості шепетівчан, не змогло закупити газ на ринку і “зійшло з дистанції”. Компанія виявилась неплатоспроможною через свої борги. На сьогодні борг підприємства “Шепетівкагаз” перед “Нафтогазом України” становить 121 232 809 гривень.

Відтак усіх його абонентів автоматично передали до так званого постачальника останньої надії (ПОН), роль якого виконує компанія “Нафтогаз України”. Компанія “Нафтогаз” відпускає своїм сталим клієнтам газ по 7,96. Водночас, для тих, хто змушений у неї брати газ, як у ПОН, встановлена значно вища ціна. У червні вона становить 11,59 гривні.

Таким чином, колишні абоненти “Шепетівкагаз” будуть змушені сплатити за газ, спожитий у червні, великі суми грошей.

Аби надалі скоротити свої видатки на газ, шепетівчанам радять якомога швидше обрати собі на ринку постачальника, який може запропонувати їм більш вигідний річний тариф на газ. Зокрема – укласти угоди з тим самим “Нафтогазом”, і тоді вони матимуть змогу брати в нього газ по ціні 7,96 гривні.

Читайте також: Нафтогаз повідомив, кому продаватиме на Хмельниччині газ за найдешевшим тарифом

Водночас у компанії “Шепетівкагаз” нагадали землякам: вони мають собі обрати нового постійного постачальника упродовж 60 днів із дня переходу до ПОН. Якщо споживачі цього не зроблять в обумовлений термін, то постачання газу їм зовсім припинять.

" " " "