У Шепетівці засудили вбивць, що позбавили чоловіка життя заради п’яної розваги

Нелюди вдерлися до чоловіка в помешкання, щоби "розібратися" із кривдником їхньої матері

895

Шепетівський міськрайонний суд визнав винними  у вбивстві трьох чоловіків, які в лютому минулого року вчинили розправу над своїм знайомим, йдеться у повідомленні прес-служби Хмельницького апеляційного суду.

Ця дика та абсолютно невмотивована з точки зору здорового глузду, трагедія сталася вночі 23 лютого 2019 року. Двоє братів-шепетівчан, добряче випивши, надумали пішли поквитатися із кривдником своєї матері. Жінка начебто зробила йому зауваження, а той відреагував на нього неадекватно – пригрозив їй ножем і вбивством.

Дорогою до сповнених рішучості п’яних братів приєднався ще один їхні товариш.  Утрьох вони увірвалися до помешкання, де проживав кривдник їхньої матері, та почали лаятись. Сварка швидко переросла у бійку. Усе це відбувалося на очах співмешканки чоловіка, якого били. Вона благала нападників облишити його в спокої. Але ті не зважили на її прохання, а витягли чоловіка на вулицю і там продовжили його бити.

Лупцювали із винятковою жорстокістю. Цілились ногами в голову та били по голові дерев’яним бруском. Свою екзекуцію нелюди припинили, аж коли їхня жертва затихла.

У суді один із братів намагався взявся усю вину лише на себе. Чоловік уже мав до того судимість та, очевидно, вважав, що зможе ввести суд в оману. Він розповів свою версію. Начебто ніхто з них не мав наміру убивати чоловіка, хотіли лише “розібратися” з ним. Однак той кинувся на них з палицею, і вони змушені були оборонятися. І начебто бив жертву лише він сам.

Однак свідки розповіли зовсім інше: чоловіка били вони втрьох, причому явно намагаючись завдати йому якомога більших ушкоджень і сильнішого болю. Троє молодих здорових чоловіків мали усвідомлювати, що один, до того ж, також п’яний чоловік, не в змозі їм протистояти.

Отож суд визнав усіх трьох співучасниками убивства та засудив двох із них до 13 років увязнення і ще одного – до 11.

" " " "