У Шепетівському районі почали забирати незаконно приватизовані землі

Загальна вартість земельних ділянок оцінюється майж в 2,5 мільйони гривень

1186

У Хмельницькій області прокуратура продовжує активну боротьбу з порушеннями у сфері земельних відносин. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельниччини.

У Конституції вказано, що кожний громадянин України має право на безкоштовне отримання й приватизацію земельної ділянки у відповідності до норм чинного законодавства. Наприклад для ведення особистого сільського господарства кожен українець має право отримати не більше ніж 2 га землі з фондів державної та комунальної власності.

Однак в ході перевірок Шепетівська місцева прокуратура встановила, що на території Ізяславського району значна кількість подібних випадків передачі земельних ділянок фізичним особам була здійснена з грубими порушеннями.

Так було встановлено, що деякі особи отримали землю у власність попри те, що раніше вони вже використали своє право на отримання та приватизацію передбаченої законом земельної ділянки. У звязку з цим місцевою прокуратурою було подано до суду 40 заяв про визнання наказів Головного управління Держгеокадастру в області недійсними, а також витребування земельних ділянок загальною площею 80 га та вартістю 2,4 млн грн на користь держави.

Читайте також: Була нічия, а стала комунальною власністю: на Хмельниччині ділили землю

При цьому заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук зазначив, що станом на сьогодні суд розглянув та задовільнив на користь держави лише 2 подібні заяви, за допомогою яких у державну власність було повернуто 4 га землі загальною вартістю 120 тисяч гривень.

" " " "