У Славутському районі трапилося дві пожежі, одна з яких закінчилася летально

Напередодні у Славутському районі трапилося дві пожежі, в одній з яких загинула людина

537

Напередодні у Славутському районі рятувальники ліквідували наслідки двох пожеж, одна з яких забрала життя місцевого жителя. Про це інформує прес-служба ДСНС Хмельницької області.

Так, одна масштабна пожежа  розгорілася приблизно о дев’ятій ранку на території приватного домоволодіння в селі Волиця. Там вогонь охопив хлів, після чого очевидці одразу ж звернулися по допомогу до служби порятунку. Отримавши повідомлення на місце події одразу ж вирушили надзвичайники з 18 ДПРЧ, до яких приєдналися їхні колеги з місцевої пожежної команди села Ганнопіль.

На момент прибуття вогнеборців на місце події полум’я встигло перекинутися на суміжно збудований житловий будинок та гараж. Через сильне задимлення рятувальники були змушені застосовувати засоби для захисту органів зору та дихання. Завдяки злагодженим та професійним діям рятувальників пожежу, що розповсюдилася площею 198 кв. м, було  локалізовано о 09:34, ліквідовано о 09:39, а також врятовано приватне домоволодіння.

Через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення, що найімовірніше стало причиною пожежі, вогонь встиг пошкодити три будівлі.

На щастя цей інцидент обійшовся без жертв чи травмованих, чого не скажеш про іншу пожежу, котра сталася близько одинадцятої вечора в селі Іванівка.

Там загорівся один з приватних житлових будинків. Зафіксувавши виклик на місце події хутко вирушила чергова бригада бійців ДСНС з тієї ж 18 ДПРЧ. Менш ніж за 20 хвилин після виклику пожежа вже була локалізована, а ще через 10 хвилин її повністю ліквідували. Вогнеборці впоралися зі своєю роботою досить швидко та професійно, Однак нажаль навіть цього короткого проміжку часу виявилося достатньо, аби в пожежі загинула людина – господар оселі 1978 року народження.

Читайте також: На Хмельниччині рятувальники ліквідували пожежу вантажного автомобіля

Наразі експерти схиляються до думки, що причиною займання стала необережність під час паління.

" " " "