У Солобківцях монтують сонячну електростанцію

893

 Робочі місця та дохід у казну. У Солобківцях монтують сонячну електростанцію. Завершити роботи планують до кінця поточного року. Це буде вже другий об’єкт альтернативної енергетики на теренах громади. Він займатиме площу у 20 гектарів. Ця земля не придатна для сільськогосподарського використання, а ось під сонячну електростанцію цілком годиться. 

 Це – не збір конструктора чи якоїсь хитромудрої схеми, а монтаж сонячної електростанції у Солобківцях. Вона стане другим об’єктом альтернативної енергетики на теренах громади. Перший побудували у Глушківцях.

 А ще донедавна тут було пасовище, заросле бур’янами. Землю абсолютно неможливо використовувати у сільськогосподарських цілях, а ось під сонячну електростанцію територія цілком годиться.

 Саме ці 20 гектарів, таку площу займатиме електростанція, «впали в око» турецьким інвесторам. На українських землях вони розгорнули масштабне будівництво і незабаром та територія, яка ще донедавна була не годною, даватиме прибуток і користь.

 Хоча електростанцію ще не ввели в експлуатацію, та користь вона вже дає. На будівництві працює понад сотня жителів громади. Люди, хоч і на кілька місяців, та офіційно отримують заробітну плату, а громада – податки. Після запуску об’єкта постійну роботу матимуть 25 солобківчан.

 Людям – робота, а казні – гроші. Сонячна електростанція в Солобковецькій ОТГ – вже друга, втім, сподіваються у громаді, не остання. Для співпраці у сфері альтернативної енергетики солобківчани завжди відкриті і радо чекають інвесторів.

 

" " " "