У Старокостянтинові “гастролери” видурили в пенсіонерки купу грошей

Довірлива жінка віддала шахраям усе, що зуміла заощадити

2134

У Старокостянтинові місцева жителька стала жертвою шахраїв-гастролерів, які розіграли сцену “зваблення” пенсіонерки легкими грошима, як по нотах.

Троє шахраїв прибули у Старокостянтинів своїм транспортом і влаштували “полювання” на довірливих громадян, які досі наївно вірять, що можна комусь віддати меншу суму грошей, а натомість одержати за неї більшу.

Вони розташувались на вулиці Миру біля однієї зі старокостянтинівських багатоповерхівок та розіграли сцену вигідного обміну грошей. Причому подали це під соусом неіснуючої державної програми.

Читайте також: У Дунаєвецькому районі шахраї ошукали жінку більш ніж на чверть мільйона гривень

Звісно, що вся ця вистава була розрахована на перехожих. Невдовзі перша жертва знайшлася. Нею стала 66-річна жінка, яка дозволила умовити себе на обмін грошей. Таким чином, шахраї видурили в пенсіонерки всі її заощадження – понад 27 тисяч гривень.

Одержавши гроші, зловмисники непомітно “розчинилися” з місця події, залишивши свою жертву і без жаданих відсотків, і навіть без її кровних. Добре, що жінка швидко зметикувала, що її обдурили, та заявила на шахраїв до поліції.

Поліцейські склали на трійцю орієнтування та розіслали його  в усі регіони. Завдяки цьому старокостянтинівські оперативники вже через добу затримали “гастролерів” на Житомирщині. Ними виявились 36-річний чоловік і дві жінки – 34 і 44 років.

Слідчі відкрили по цій справі кримінальне провадження за статтею 190 ч.2 (шахрайство, вчинене групою осіб).  А самих спритників поки відправили під домашній арешт.

" " " "