У Старокостянтинові хворий на коронавірус прийшов на роботу

Чоловік мав температуру і знав про позитивний результат свого аналізу

3211

У Старокостянтинові чоловік, що мав підтверджений аналіз на COVID-19, грубо порушив умови самоізоляції і прийшов на роботу. Про цей кричущий випадок розповів на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації  мер міста Микола Мельничук.

Міський голова розповів, що коронавірус, очевидно, потрапив у сім’ю цього чоловіка із Буковини. Спочатку до них приїхали діти з Чернівців, які й привезли із собою “подарунок”. Після цього батьки, уже маючи інфекцію, з’їздили в село на проводи.  Першою симптоми недуги відчула дружина. Зроблений тест дав у неї позитивну реакцію на COVID-19.

Ті ж самі симптоми відчув і чоловік. ПРЛ-дослідження підтвердило коронавірус і в нього. Та попри все, він із температурою пішов на роботу. В результаті , через безвідповідальність чоловіка, постраждали всі працівники підприємства. Роботу підприємства призупинено, і весь персонал відправили на карантин.

Читайте також: Статистика COVID-19 на Хмельниччині: понад дві сотні хворих і летальний випадок

Водночас Микола Мельничук сказав, що міська влада і підприємці Старокостянтинова підтримують пом’якшення умов карантину. Однак тепер більше відповідальності лягає на самих підприємців і людей, які в них працюють.

“Вчора  я відвідав один магазин – продавці без масок, без рукавиць”, – каже мер.

Тай самі містяни дедалі частіше ігнорують вимоги карантину, з’являючись на вулиці без масок та ще й нерідко групами. Якщо так піде і далі, то два місяці карантину можуть виявитись марними, і епідемія спалахне з новою силою.

Отже, кожен має усвідомити: наше життя змінилося, і воно ще не скоро стане таким, як було до пандемії.

" " " "