У Старосинявській ОТГ досі не обрали старост.

977

У Старосинявській ОТГ досі не обрали старост. Їх повноваження зараз виконують сільські голови. Це питання вже декілька разів намагалися розглянути на сесії селищної ради, проте воно не знаходить підтримки у депутатів. Чергове пленарне засідання не відбулося, бо не було кворуму.

Старосинявська селищна об’єднана територіальна  громада  була створена у серпні 2015 року. До неї увійшли усі населені пункти колишнього району. А от вибори старост затягнулися, тож сільські голови опинилися у становищі невизначеної посади.

Питання неодноразово виносили на розгляд сесії. Проте депутати так і не надали конкретних пропозицій щодо формування старостинських округів. ВІдтак, призначення виборів старост відкладається вже три роки.

Чергове пленарне засідання не відбулося – більша частина депутатів не з’явилася. Минулого разу через створення старостинських округів  на сесії відбулася бійка. Цього разу до зали викликали патрульних – аби такого не повторилося. Приїхали до центру громади і жителі  навколишніх сіл. Декілька ініціативних груп зареєстрували свої  звернення до районних обранців.

Як переконує голова, вибори обійдуться громаді у кругленьку суму – ці кошти пропонує витратити на нагальні потреби для населених пунктів.

Згідно регламенту сесії, питання впродовж року не може виноситися на розгляд більш, ніж два рази. Тому депутати прогнозують  або зміну регламенту, або чергове перенесення засідання. Адже люди вимагають представників на місцях, які б несли відповідальність за свою роботу.

Чому на засідання не з’явилася частина депутатів, голова територіальної громади не знає. Пленарне засідання сесії перенесли на п’ятицю, 22 червня.

" " " "