У Староушицькій громаді рятувальники провели інформаційний рейд

984

Перша допомога людині, яка тоне. Рятувальники провели рейд у Староушицькій громаді. Захід носив інформаційний характер, адже перевірки зараз заборонені. Відпочинок на Дністрі через обмежений виїзд за кордон користується особливою популярністю. В порівнянні з минулим роком більше і потопельників. Тож надзвичайними вкотре нагадали – під час відпочинку треба дбати про власну безпеку.

Узбережжя Дністра у Староушицькій громаді густо засіяне відпочивальниками. Сезон купання – у розпалі. Рятувальники нагадали людям правила поводження на воді. Берег тут не облаштований для відпочинку, проте нікого це не бентежить. Запитуємо – як діяти у випадку, коли людина тоне.

Частина із приїжджих зупинились у будиночках поряд. Проте, як кажуть власники садиб, це їхні гості, тож підприємницькою діяльність не займаються.

Цьогоріч через карантин відпочинок на Дністрі користується особливою популярністю. Загиблих на водоймі теж більше.Глибина річки подекуди сягає 40 метрів.

У Староушицькій громаді діє рятувальна станція. Тут є катер та водолази,зона їхнього реагування – ще й прилеглі райони. Подекуди дзвінок надходить надто пізно, адже люди розраховують на власні сили.

Аби відпочинок не перетворився на трагедію, варто не забуватиправила перебування на воді, кажуть рятувальники. Не плисти далеко, не залишати без догляду дітей та не лізти п’яним у воду.

" " " "