У Староушицькій громаді заробляють на винограді.

814

Жителі Староушицької громади заробляють на життя виноградом. Кажуть, клімат Дністровського каньойну унікальний для його вирощування. А склад грунту схожий на кримську Алушту. Тож сьогодні чи не в кожному дворі є невеличкі виноградники, а дехто займається цією справою професійно.

Богдан Павлій 3 десятки років вирощує виноград. З них 10 років поблизу Бакоти. У Старій Ушиці побудував невелику сімейну вирноробню. Культивує столовий і технічний виноград. Всього – близько 350 сортів.

Богдан Павлій надає перевагу виробницву вина з білих сортів. Ввважає, що тутешній клімат найкраще підходить для їх вирощування. Напої винороба неодноразово отримували нагороди на різноманітних дегустаціях. У планах – навчати усіх правильно споживати вино.

Любов Стрєлкова разом зі своєю родиною вирощує переважно столові види винограду. Врожай реалізовують  у торгових точках області та поза її межами.

На площі одного гектара землі за виноградом доглядають 4 робітника. У планах Любові Миколаївни розширити територію до 10 гектарів.

" " " "