У Волочиську знову посилюють заходи для боротьби з COVID-19

Міська влада тимчасово повертає учнів на дистанційну форму навчання та збільшує кількість ліжкомісць в медичних закладах

1566

У Волочиську місцева влада вирішила знову тимчасово посилити заходи, що спрямовані на боротьбу з COVID-19. Таке рішення прийняла вчора, 15 березня, комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ НС), розповіла газета “Є”.

Так, усіх учнів 5-12 класів у міських школах планується перевести до 19 березня на дистанційну форму навчання. Окрім міських шкіл такі ж заходи рекомендується ввести в декількох сільських – Тарнорудської ЗОШ та Бальковецького НВК. Також комісія ТЕБ НС рекомендує головному лікарю Волочиської багатопрофільної лікарні збільшити кількість ліжкомісць для хворих на COVID-19.

Такі рекомендації стали вимушеним кроком у зв’язку з тим, що в Волочиську, як і в області та державі в цілому, знову стрімко збільшується кількість інфікованих коронавірусом.

За словами міського голови, зараз Волочиська багатопрофільна лікарня має 83 ліжкомісця для лікування хворих на COVID-19 і вони заповнені орієнтовно на 80%. Тому комісія рекомендувала підготувати ще 12-15 ліжкомісць, за рахунок перепрофілювання інших відділень.

Читайте також: Третя хвиля епідемії: в Україні знову можуть ввести локдаун

«З доповіді головних лікарів і центру первинної медико-санітарної допомоги і багатопрофільної лікарні — третя хвиля захворювання характерна тим, що наслідки значно важчі і хворіє все більше людей молодшого віку, аніж це спостерігалося у першій і другій хвилі. Тому дуже важливо берегтися усім, проводити заходи на попередження захворювання і вакцинуватися», — каже міський голова.

 

" " " "