У забігу «Ветеранська десятка» в Хмельницькому зібралися близько 80 учасників російсько-української війни.

842

Дистанція для мужніх духом. Аби взяти участь у забігу «Ветеранська десятка» у Хмельницькому зібралися близько 80 учасників російсько-української війни. Проте всі, як один наголошують – біжать не для перемоги. Кажуть підготовка до проходження таких дистанції для бійців, що отримали поранення під час збройного протистояння своєрідна психологічна реабілітація.

Павло Чайка – повний кавалер ордену «За мужність». Разом із дружиною бере участь у марафоні Хмельницький city run. Чоловік бігтиме дистанцію українських героїв «Ветеранська десятка». Павло має за плечима участь у марафоні Морської піхоти, котрий проводиться щороку у США. З досвіду боєць знає, головне такі колективні забіги – можливість допомогти воякам, що замкнулися у собі, після повернення додому.

Започаткували дистанцію «Ветеранська десятка» минулоріч. Взяли за основу американський досвід – участь у марафонах беруть важкопоранені  бійці, учасники бойових дій та показують неймовірні результати. Адже через спортивні навантаження вояки долають психологічні бар’єри, налаштовуються на перемогу. Крім того організатори таким чином обирають і тих, хто представлятиме Україну на міжнародних ветеранських забігах.

Підготовка має значення. Саме у ній секрет успіху психологічної реабілітації. Про подолання себе, як ніхто знає Вадим Свириденко.  Чоловік на війні втратив кінцівки, однак знайшов сили не лише повернутися до звичного життя, а й допомагати своїм побратимам.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин каже, радо підтримав ідею Олександра Дармороса – пораненого бійця-спецпризначенця, в рамках напівмарафону, провести забіг українських воїнів. До слова, Хмельницький – друге місто в Україні, де проводять «Ветеранську десятку».

Відтепер забіг «Ветеранська десятка», стане традиційним. Цьогоріч вдалося зібрати близько 80-ти ветеранів російсько-української війни з різних куточків країни.

 

 

 

" " " "