Учитель року – 2019. Підсумки тижня .

1121

Учитель року – 2019. У Хмельницькому завершився обласний етап всеукраїнського конкурсу. Цьогоріч кращих педагогів визначали у п’яти номінаціях – географія, французька мова, основи здоров’я, вчитель інклюзивного класу та захист вітчизни. До слова, останні дві номінації на конкурсі були представлені вперше.

Інклюзія в освіті. Цього року вперше до конкурсу «Учитель року – 2019» обрали номінацію вчитель інклюзивного класу. Цікавість організатори конкурсу виявили через стрімке реформування освіти в Україні. Останні два роки від обласних центрів до районних масово відкриваються інклюзивно – ресурсні центри, створюються умови в загальноосвітніх школах для навчання дітей з особливими освітніми потребами. Головна мета таких проектів – ліквідувати соціальну ізольованість.

Для Хмельницького інклюзивна освіта – педагогічна інновація. Тому під час конкурсу кожен вчитель мав можливість продемонструвати свої напрацювання.

Ще однією номінацією, яка вперше потрапила до конкурсу, став предмет основи здоров’я. Його вивчають учні з 5 по 9 клас. На нього за шкільною програмою виділяють одну годину на тиждень. Мета вчителя – пояснити, як вберегти своє здоров’я та діяти у екстремальних випадках.

Під час уроку діти можуть цікавитися усім, що стосується їхнього здоров’я.  І навіть дізнатися проте те, що соромляться спитати у батьків.

І хоч на вивчення предмету виділяють мало часу і для інших педагогів він здається не таким серйозним, та учні його дійсно люблять.

Рік французької мови в Україні триває. Тому працівники Міністерства освіти та науки вирішили цей предмет включити до переліку конкурсних. Хоча її у школах вивчають як другу додаткову іноземну мову, та ті, хто знає її на чудовому рівні, мають значні перспективи.

Також цього року у конкурсі змагалися й вчителі захисту вітчизни – це суто чоловіча номінація.  І на плечі вчителя  лягає патріотичне виховання нашого майбутнього.

Після важких випробувань усі зібралися в одному класі, аби почути вердикт журі. Понад тиждень їх випробовували із фахової майстерності, вміння подавати матеріал та знання власного предмету. І через кілька хвилин вони дізнаються результати. Цього року до обласного центру зібралися педагоги із різних куточків Хмельниччини, щоб довести – варті всеукраїнського рівня.

Так звучить французькою – перемога.

Звісно, всі вчителі – вже переможці у своїй номінації. Щоправда, ті, хто отримав почесне перше місце, продовжать готуватися і через два місяці представлятимуть нашу область на всеукраїнському рівні.

" " " "