Україна приваблює іноземний бізнес.

1314

Найбільш привабливим містом для інвестицій в Україні сьогодні є Київ. Понад 60% всіх надходжень минулого року прийшли саме в столицю. Щорічний інвестиційний форум, який відбувся в Києві, цього року був присвячений проектам з розвитку туристичної інфраструктури.

Мільйон двісті тисяч іноземних туристів і 700 тисяч українців з інших міст за рік – такий на сьогодні туристичний здобуток столиці України. І це, на думку міської влади, тільки початок справжнього туристичного буму, який очікують в Києві в найближчі роки.

Для такого туристичного потоку необхідна розвинута і облаштована інфраструктура. Навіть в умовах політичної нестабільності і війни на Сході країни, Києву вдається з року в рік залучати все більше представників закордонного бізнесу до втілення різних проектів. Столиця намагається усіляко зацікавити інвесторів, створюючи умови для їх роботи.

Сьогодні Київ впроваджує низку проектів в різних сферах: від розвитку інфраструктури для подієвого туризму до ревіталізації територій і створення парків. Інвесторам на форумі презентували чимало цікавих проектів. Зокрема, проект із реновації історичного центру міста – Подолу, який вже стартував. Також незабаром представлять проект з реконструкції столичного Гідропарку, який включає, зокрема, будівництво парку розваг подібного до Діснейленду. Пропонують інвесторам долучитися і до будівництва канатної дороги, облаштування екскурсійно-оглядової вежі, облаштування спортивно-рекреаційної і пляжної зон на Трухановому острові.

Показово, що Київ все частіше стає знімальним майданчиком для європейських рекламістів і кліпмейкерів. Однак, через пару років зняти епізод з таким антуражем, як, наприклад, в цьому кліпі, вже не вдасться: недобудований Подільський міст – теж інвестиційний проект, яким вже зацікавилися потенційні німецькі інвестори. Київська влада обіцяє за кілька років закінчити історію цього довгобуду. А також – через 3-4  роки – привести до європейських стандартів усі київські дороги і шляхопроводи, що чекали ремонту десятиліттями. Для цього так само планують залучати гроші інвесторів.

" " " "