Україна – вільна, незалежна та квітуча. Підсумки тижня .

1764

Парад вишиванок та живий тризуб. У Хмельницькому відзначили День Незалежності України. 26 років вона – вільна, незалежна та квітуча.  У день народження країни містянам підготували насичену концертну програму та безліч виставок з українською символікою. Центральна площа перетворилася на виставковий зал традиційного одягу з різних районів Хмельниччини. Пізніше кілька сотень людей у вишиванках утворили тризуб і заспівали національний гімн. Також встановили новий пам’ятник героям Небесної Сотні. Відтер у історії міста він залишиться символом неоголошеної війни.

Україна – вільна, незалежна та квітуча. На головній площі міста зі сцени вітали тих, хто продовжує боротися за незалежність. Вони кожного дня докладають чималі зусилля,  аби мирне небо залишалося над нашими головами.

Цьогоріч  майдан Незалежності в обласному центрі заполонив національний колорит. Сотні людей у вишиванках, десятки привітних громад завітали відсвяткувати день народження країни великою подільською родиною.

З української пшениці господині печуть духмяні короваї, тож під час святкування кожен з районів представляв не лише національну вишивку, а й духмяну випічку. Короваї, пироги та смачна випічка на різні смаки – так учасники ярмарку демонстрували гостинність.  Хмельничани скуштували і пиріжків з різними начинками, адже в акції «Пиріг єднання» частували гостинцями безкоштовно.

На майдані вирував ярмарок – тут були представлені  вироби ручної роботи, картини  та вироби із металу. Ковалі показували свій хист, а пожежники демонстрували техніку. Бджолярі  давали дегустувати  мед ,  господині  вихваляли домашню ковбасу. Кожна з громад у наметах представила візитівку свого краю, його історію та працьовитих людей.

У день народження країни звучать народні мотиви, гарні слова та побажання нашим воїнам якнайшвидшої перемоги. Наша Україна  вже пройшла нелегкий  шлях до Незалежності, тож усі труднощі та зазіхання ворогів мусимо подолати.

Таке привітання звучить від народного колективу з Теофіпольщини. Артисти вже 35 років співають народних пісень. У день свята приїхали до обласного центру – з музичними подарунками.

Впродовж дня у місті можна було купити вишиванку – святкову чи на кожен день. Як розповідає продавчиня, одна сорочка вишивається близько трьох тижнів.  Додає, перш ніж купити собі вишиванку – потрібно визначитися з кольором і звісно куди її одягати.

Жовтогарячі кульки, національний одяг та щирі усмішки – Україна відзначає 26 річницю Незалежності. На майдані кілька сотень небайдужих містян сформували символ українського єднання – тризуб.

Український гімн підіймає дух цілої нації. Цього дня його співають в кожному віддаленому куточку світу. Продовжили святкування урочистим парадом вишиванок. Від майдану незалежності до майданчику біля кінотеатру Шевченка. Там усіх розважали народними співами і танцювальними виступами. Також цього дня біля будинку профспілок відбулося урочисте відкриття пам’ятника Героям Небесної Сотні. Близько тони бронзи пішло на його виготовлення. Відтепер у Хмельницькому він стане символом незламного українського духу. Скульптори зобразили відрубану голову ворона і крило голуба, на якому викарбувані обличчя сучасних героїв України.

А у дворику дитячої музичної школи №1 показували оновлену «Енеїду» Івана Котляревського. Мультимедійний колаж поєднав в собі візуальні спецефекти та живе читання віршів Юрієм Андруховичем.

Додавав шику у виступ музичний супровід. Акустична гітара постійно переходила у електронні біти.

 

" " " "