Українці – ні сном, ні духом – ані про податки, ані про бюджет

630

Українці – ні сном, ні духом – ані про податки, ані про бюджет. Практично такого висновку дійшли спеціалісти проєкту «Ціна держави». Нещодавно вони замовили спеціальне опитування і з’ясували, жоден із 2000 опитаних, не зміг правильно відповісти на п’ять питання стосовно податків, бюджету, а також державних послуг. За результатами соціологічного дослідження, лише 42,9 % знають хто насправді наповнює бюджет, а 46 % розуміють, що всі державні послуги не безкоштовні, адже за них ми із вами платимо податками.

А про те, що кожен із нас сплачує в казну близько 50 % власного прибутку – у вигляді відрахувань із зарплати та ПДВ свідомі виявились лише 6 % респондентів. Ледь більше людей, а це – 10 % – розуміють на що найбільше витрачаються з казни – на виплату пенсій. І лише 20 % свідомі того, скільки кожен із нас кладе в казну, сплачуючи ПДВ, в сумі 20% від загальної вартості товару.

Сьогодні ми влаштували власне опитування – так глибоко, як соціологи не копали – хмельничанам задали лише 2 питання  – хто найбільше платить податків і з чого формується бюджет, правильні відповіді – громадяни і податки.

" " " "