Український прапор відтепер буде на логотипі та поясі найпрестижнішої версії світового боксу – WBC.

1252

Український прапор відтепер буде на логотипі та поясі найпрестижнішої версії світового боксу – WBC. Таке рішення оголосили на 56 конгресі Всесвітньої боксерської ради, який цього тижня вперше відбувся в Києві. І зібрав в Україні зірок світового масштабу – чемпіонів, промоутерів, суддів, менеджерів, спортивних журналістів.

Два роки переговорів, які вів мер Києва Віталій Кличко, сотні вирішених організаційних питань, – і ось на цьому тижні столиця України стала і столицею світового боксу. Учасники з понад 160 країн, легенди світового спорту, промоутери, журналісти – всі говорять про одне: Київ вразив їх своєю красою, гостинністю і високим рівнем організації заходу.

WBC – всесвітня боксерська рада – одна з найвпливовіших організацій і в боксі, і в світовому спорті взагалі. Найдовше за весь час володів цим поясом Віталій Кличко, і сьогодні він носить звання Вічного чемпіона WBC.
До речі, на церемонії відкриття гостей чекав сюрприз: Леннокс Льюїс і Віталій Кличко знову одягли боксерські рукавички і зустрілися – як 15 років тому.

Енвандер Холіфілд робить вигляд, що не може здолати маленьку дівчинку. Легендарний чемпіон не приховував своїх емоцій під час відвідування центра допомоги дітям «Місто щасливих дітей», де перебувають діти, які стали жертвами складних сімейних обставин.
Соціальні програми WBC – одна з важливих складових діяльності організації. В один з вечорів відбувся благодійний аукціон, на якому зібрали майже 200 тисяч доларів. Найдорожчим лотом стала боксерська рукавичка, що багато років тому була підписана самим Мухамедом Алі. Гроші підуть на облаштування дитячої боксерської школи в Маріуполі.

На автограф-сессію чемпіонів в одному з торгових центрів Києва чергу займали зранку. А першими, хто отримав автографи  з кількох тисяч шанувальників боксу, що прийшли сюди, стали українські захисники – ветерани.

До речі, з’ясувалося, що спорт – не єдиний талант світових чемпіонів. В один з вечорів кожен з них міг проявити себе і на сцені.

" " " "