Уламки ворожої ракети впали на будинок пенсіонерки

1427

Уламки російської ракети яку збили 31-жовтня під час повітряної тривоги. Впали на будинок 74-річної пенсіонерки. Про це повідомляє Суспільне.

Зінаїда Кохно, разом з дітьми виносять та перемивають всі речі, що покрились сажею, внаслідок пожежі, яку спричинили уламки збитої 31 жовтня російської ракети.

Діти власниці будинку ліквідовують наслідки падіння уламків російської ракети. 01.11.2022 рік.

Будинок залишився без вікон та покрівлі, згоріла побутова техніка, вся кімната окрита сажею. Жінка розповідає, що чудом вціліла. Додає, що за кілька хвилин до падіння ракети якраз  зайшла до хати випити чаю.

“Я тільки вкусила хліб з маслом і як щось зашипіло. І я побачила факел якийсь червоний. Я думаю: “Що це таке, хлопчики може граються, з самого ранку кидають петарди в хату”. Коли ні – воно шипить, з телевізора вогонь, з холодильника вогонь, все хату. Я думаю: “Що воно робиться?”. І чую крики вже надворі”, – пригадує власниця будинку Зінаїда.

Вогонь з хати Зінаїди Кохно, побачила її донька Оксана Кушнір, яка проживає в сусідньому будинку. Розповідає, поки бігла до будинку, що палає, думала, що мати, яка перед тим підмітала подвір’я – загинула.

“Цей уламок ракети “плювався” вогнем. Я прибігла – воно ще горить. Перескочила якось так через вогонь. Просто почула, що там є якийсь рух. Питаю: “Мама, ти жива? Мама, ти жива?”. А вона горнятком гасить вогонь. В неї в коридорі стояло відерце, вона черпнула воду й лила на холодильник і телевізор. А шматок, уламок цієї ракети – в хаті”, – розповіла дочка власниці будинку Оксана.

 

Гасити пожежу збіглись всі сусіди, пізніше приїхали рятувальні служби та правоохоронні органи, рештки ракети з подвір’я забрали.

“Мені зараз навіть не віриться, мені здається, що це казка. І що це якийсь сон. Я й зараз не вірю, що таке сталось”, – каже пенсіонерка.

Збитки, нанесені падінням уламків ракети компенсують коштом місцевого бюджету, розповідає голова громади Сергій Волковинський: “Після створення комісії буде складений акт пошкоджень. І ми сподіваємось, що десь орієнтовно від десяти до двадцяти тисяч гривень матеріальної допомоги ми зможемо”.

Голова громади додає, що звертатиметься до благодійників, аби придбали жінці нову побутову техніку.

" " " "