7 мільйонів гривень на реконструкцію системи опалення у Городоцьких школах

266

Більшість закладів освіти у місті Городок планують перевести на сучасні технології опалення. На реконструкцію існуючої системи опалення у Городоцькій початковій школі та Городоцькому ліцеї №4 виділено понад вісім мільйонів гривень з місцевого бюджету. Відповідне рішення прийнято членами виконавчого комітету Городоцької міської ради 14 липня.

Як пояснила начальниця фінансового відділу міськради Валентина Світана, понад сім мільйонів гривень – це кошти, які вдалося зекономити, не виплачуючи під час повномасштабної війни працівникам міської ради та її структурних підрозділів премій, надбавок та доплат.

 

— Загалом, з фонду оплати праці ми зекономили 7 мільйонів 668 тисяч 422 гривні, — зазначила Валентина Світана. — Крім цього, у зв’язку з призупиненням освітнього процесу маємо економію у сумі 827 тисяч гривень – ці кошти мали би бути використані на продукти харчування. І ще повернуто до місцевого бюджету 1 мільйон 160 тисяч гривень – кошти, що були виділені з місцевого бюджету для співфінансування закупівлі комп’ютерної техніки. Але оскільки техніка закуплена не була – кошти не використані.

 

Відтак, для впровадження мультизональної системи повітря-повітря у Городоцькому ліцеї №4 з місцевого бюджету виділили 4 672 564 грн. Для встановлення теплових насосів повітря-вода у Городоцькій початковій школі — 3 мільйони 956 тисяч гривень.

Решту заощаджених коштів спрямували на потреби Городоцького Центру ПМСД та відділу ЖКГ, інфраструктури та благоустрою, а також на придбання комп’ютерної техніки для міграційної служби і капітального ремонту внутрішньобудинкових електричних мереж адміністративного будинку по вулиці Шевченка.

" " " "