«Це дорога в нікуди»: Сергій Лабазюк прокоментував Держбюджет на 2021 рік

Народний депутат вважає, що бюджет слід наповнювати реальними грошима від працюючих підприємств, а не позичками

870

Народний депутат фракції «За Майбутнє» Сергій Лабазюк в ефірі програми «Пропозиція» на телеканалі ТВ7+ прокоментував Державний бюджет на 2021 рік, який Верховна Рада ухвалила 15 грудня 2020 року.

За словами політика, головний кошторис країни не є ідеальним. Як показує практика минулих років, в ньому завжди не вистачає коштів на необхідні видатки у різних сферах. Лабазюк вважає, що уряду вдалося залатати величезну фінансову дірку завдяки випуску нових купюр та кредиту МВФ.

«Ми маємо на кінець 2020 року, згідно різних оцінок, як мінімум 150 млрд нестачі грошей. Яким чином ця діра латалася у грудні? В котрий раз отримали кредит від МВФ – 600 млн доларів. Також держава масово друкувала гривню. І люди це мали відчувати, отримуючи з банкоматів нові купюри», – заявив Сергій Лабазюк.

При цьому варто розуміти, що дірка в 240 млрд грн на 2021 рік – це частина прогнозована. Нестача коштів з 2020 року, за різними оцінками експертів, становить близько 400 млрд грн.

«Якщо ми знову заговоримо про новий кредит чи випуск державних облігацій, то це дорога в нікуди. Це не розвиток економіки і, відповідно, це не покращення життя громадян нашої держави», – підсумував народний депутат.

" " " "