Делегація України прибула на українсько-білоруський кордон на переговори з представниками Росії

960
До складу делегації увійшли голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, міністр оборони України Олексій Рєзніков, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умеров та заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький.
Ключове питання переговорів — негайне припинення вогню та відведення військ з території України.
Нагадаємо, росіяни спочатку пропонували переговори у Білорусі, але коли розпочався процес їхнього обговорення, висунули Україні ультиматум. Українська влада від таких перемовин відмовилася. Пізніше Олександр Лукашенко у розмові з Володимиром Зеленським щодо можливих переговорів дав гарантії безпеки українській делегації та пообіцяв, що з території Білорусі в Україну не летітимуть ракети та не йтимуть війська. Обіцянка була порушена багаторазово. Зокрема, від «Іскандерів», випущених з території БР, постраждали об’єкти у Чернігові та Житомирі.
Щодо переговорів президент Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні сказав, що не дуже вірить у результат цієї зустрічі, але Україна використовує будь-який шанс, щоб зупинити цю війну.
" " " "