Держава повертає вкрадені землі: як каратимуть порушників

Голова Держгеокадастру розповів, як зможуть пом'якшити собі покарання ті, хто незаконно привласнив ділянки землі

1336

Вже у найближчому майбутньому розпочнеться всеукраїнська операція, націлена на повернення назад у державну власність значної кількості земельних ділянок, які свого часу були приватизовані незаконним шляхом. Про це розповів голова Держгеокадастру України Роман Лещенко.

При цьому чиновник підкреслив, що громадяни, які свого часу незаконно приватизували не призначені для цього ділянки землі,  матимуть можливість пом’якшити собі покарання. Для цього їм потрібно буде просто піти на угоду зі слідством та повернути землю добровільно. Аналогічний спосіб вирішення подібних питань можна спостерігати у випадках незаконного володіння зброєю, коли люди приходять у поліцейські відділки та добровільно здають ті чи інші екземпляри, на які не мають дозволу.

У випадку із земельними ділянками це залежатиме від обставин та не гарантуватиме повного уникнення від відповідальності, але значно пом’якшить покарання, на відміну від того,  яке б отримала особа за вироком суду.

Читайте також: На Білогірщині незаконно користуються землями навчальних закладів

Що стосується тих випадків, коли порушники не йтимуть на угоду зі слідством, то тут покарання може бути суровими, аж до довічного ув’язнення. Адже, за словами Романа Лещенка, збитки, які заподіяли державі подібні незаконні приватизатори, вимірюються мільярдами доларів.

" " " "