ДОПОМОГА ТИМ, ХТО ДОПОМАГАЄ

270

З початку повномасштабного вторгнення наша область прийняла сотні тисяч переселенців. Мова йде про тих, хто перебував на Хмельниччині транзитом кілька днів і про тих, хто залишився мешкати до цих пір. Також значну частину людей прийняв наш край із спеціалізованих закладів на кшталт для людей похилого віку, людей з інвалідностями та іншими захворюваннями.

До Виноградівського закладу переїхали люди із Ізюмського. Директор каже, на початку травня 2022 було важко. Основна проблема полягала в тому, що люди приїхали виснажені війною, як морально, так і фізично.

Аби покращити побут одних та полегшити догляд іншим між Хмельницькою обласною радою та міжнародною організація Joint Emergency Response in Ukraine був підписаний меморандум про співпрацю. В рамках якого 23-ри комунальних заклади нашої області отримали сертифікати на закупівлю побутової техніки, засобів гігієни та інших необхідних речей.

Організація допомагає нужденним не вперше. Головним завдання є соціальна реабілітація малозабезпечених сімей, людей з інвалідністю, ВПО, які постраждали від війни, а ще економічна відбудова України.

Загалом, на Хмельницьку та Тернопільську області у рамках проєкту спрямовано вже понад 6-ть мільйонів гривень.

" " " "