Екологією на Хмельниччині займуться іноземні експерти

Проєкт планують виконати упродовж 9 місяців

1198

У Хмельницькому розроблюють Проєкт модернізації інфраструктури твердих побутових відходів спільно з Європейським банком реконструкції і розвитку. Для якісного планування в регіонах вирішили залучити іноземних експертів.

“Створення регіональних планів є складовою  Національної стратегії та Національного плану управління відходами в Україні до 2030 року. Документ визначатиме правила поводження з усіма видами відходів у Хмельницькій області, поділу її на кластери, визначення розташування майбутніх полігонів, комплексів з переробки, перевантажувальних станцій тощо”,  − повідомляють на офіційній сторінці «Розумне довкілля. Хмельницький» у соціальній  мережі Фейсбук.

До регіональної розробки залучили глобальну консалтингову інженерну компанію, що спеціалізується на управлінні ресурсами у галузі води, енергетики, відходів Seureca Veolia, яка перемогла на тендері, який проводив ЄБРР.   Іноземні фахівці будуть займатися плануванням поводження з твердити відходами.

Розробка Регіонального плану здійснюється за грантові кошти, а саме — Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу (EU NIP).

Куруватиме цей процес департамент природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА у співпраці з Офісом “Розумне довкілля”.

" " " "