Фристайлістка Ольга Полюк із Хмельниччини – в топ-10 на Кубку світу з лижної акробатики

841

У канадському Ле Реле 5 січня відбувся третій етап Кубка світу з лижної акробатики, який є передостаннім на шляху до ХХІV Зимових Олімпійських ігор у Пекіні. У складі збірної України – хмельничанка Ольга Полюк.

Фристайл — зимовий олімпійський вид спорту, в якому оцінюють і швидкість проходження певної дистанції, і майстерність виконання лижних трюків.

10 грудня 2021 р. у фінській Руці вперше в історії одразу дві українські фристайлістки  на п’єдесталі Кубка світу. Тоді, Анастасія Новосад із Рівного здобула золото, а хмельничанка Ольга Полюк – бронзу.

А вже 5 січня фристайлістки змагалися у канадському Ле Реле. Найкращий результат серед українських фристайлістів показала Полюк. Бронзова медалістка попереднього етапу цього разу зупинилася за крок до великого фіналу. Ольга посіла сьоме місце з 82.53 бала. Анастасія Новосад ж отримала від суддів 73,93 бала і фінішувала десятою, повідомляє Хмельницька ОДА. Найкращі українки Анастасія Новосад та Ольга Полюк посідають 4 та 9 місця відповідно.

Чоловіча збірна України цього разу лишилася без фіналів. Найвищою сходинкою стала 15-та позиція Дмитра Котовського (91,59).

Остаточна кількість олімпійських ліцензій, які збірні отримають на зимові Олімпійські Ігри–2022, що відбудуться в лютому в Пекіні, стане відомою за кілька днів. Адже з 12 по 14 січня відбудеться останній етап, американський, в Дір-Веллі.

Поки що, за один етап до завершення кваліфікації, Україна має 5 ліцензій у лижній акробатиці: 2 – в жіночій, 3 – в чоловічій. Це дозволяє боротися не лише за особисті нагороди, а й командні.

 

" " " "