Головне завдання партії «ЗА МАЙБУТНЄ» – дати поштовх розвитку економіки

1060

Головні завдання партії «ЗА МАЙБУТНЄ» – дати поштовх розвитку економіки країни, зменшити податкове навантаження на підприємства та створити умови для їх ефективного розвитку. Про це заявив під час брифінгу лідер партії «ЗА МАБУТНЄ» Хмельниччина, народний депутат Сергій Лабазюк.

За словами парламентаря, вже підготовлені відповідні законопроекти. За нинішніх умов необхідно максимально спростити умови ведення підприємницької діяльності та запровадити  стимули для відновлення економіки.

«Ми  формуємо нову законодавчу ініціативу, яку зараз активно обговорюємо та готуємо   на розгляд Верховної Ради, – зазначив Серій Лабазюк. – Є законопроект про зменшення податку на виведений капітал. Якщо бізнес – малий, середній чи великий – провів якусь операцію, отримав від цього дохід, сплатив ПДВ, йому нараховується прибутковий податок. Цей податок може бути не сплачений, якщо підприємець інвестує ці кошти в модернізацію підприємства, у закупівлю облаштування обладнання, тобто створює нові робочі місця, розвивається, У випадку, якщо підприємець захоче виводити капітал, так звані дивіденди, ми будемо пропонувати обмежити податок у розмірі 8-9%. Також ми пропонуємо зменшити ПДФО і ЄС до  більше 18%, а не 40% як сьогодні. Це дасть можливість «відбілювати» заробітні плати, офіційно оформляти працівників та створювати нові робочі місця»..

Сергій Лабазюк підкреслив, що через карантин бізнес продовжує зазнавати втрат. Тому завдання влади – максимально спростити умови ведення підприємницької діяльності та передбачити низку стимулів, що допоможуть відновленню економіки.

" " " "