Хмельницькі підприємці вимагали в місцевої влади зняти карантинні обмеження

Поки що у Хмельницькому дозволили працювати деяким ринкам та кавовим точкам

2818

Сьогодні у Хмельницькому підприємці зібралися на Майдані Незалежності, аби провести мирний мітинг. Обурені протестуючі вимагають у влади зняти карантинні обмеження та дозволити працювати місцевим бізнесменам.

Головною вимогою підприємців стало те, щоб місцева влада взяла на себе повноваження та зняла обмеження з ведення підприємницької діяльності (постанова Кабміну від 11 березня №211).  Однак, і міський голова Олександр Симчишин, і голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет знизують плечима, мовляв, останнє слово іде за Кабінетом Міністрів.

І справді, поки що ні мер, ні голова ОДА не мають необхідних повноважень, які задовольнять потреби нинішніх мітингувальників. Хоча Олександр Симчишин пообіцяв, що вкотре звернеться до Кабміну  з проханням вирішувати долю місцевого бізнесу у карантинний період – самостійно запроваджувати карантинні обмеження та знімати їх.

Окрім того,  до підприємців звернувся і Дмитро Габінет, який наголосив, що вже з 11 травня уряд все ж обіцяє послаблення карантину. Тому і дозволять працювати малому  бізнесу, але не усьому. Він зауважив, що саме жорсткі карантинні обмеження дозволили нам уникнути масовій загибелі через пандемію.

Мітинг завершився, але підприємцям все ж не вдалося домогтися свого. Учасники акції писатимуть резолюцію зібрання яку надішлють як у місцеві, так і в центральні органи влади. Для місцевої влади вони дали кілька днів на відповідь.

" " " "