ІФА тестування у Нетішині: безкоштовно проводитимуть не для усіх охочих

Наразі у Нетішині є 450 ІФА-тестів українського виробництва

2162

У Нетішинській медсанчастині проводитимуть ІФА-тестування на коронавірус. Тести придбали за кошти медичного закладу, повідомляють на офіційній сторінці у Facebook виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

«КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» придбало 450 ІФА-тестів українського виробництва на суму 14 тисяч гривень. ІФА-тестування – це  оптимальний метод для швидкого та ефективного виявлення осіб з підозрою на COVID-19, а також тих, хто вже перехворів. Лікарня має власну клініко-діагностичну лабораторію, яка оснащена обладнанням, що дозволяє проводити цю діагностику»,  – йдеться у повідомленні.

Проте, тестуватимуть безкоштовно лише людей з підозрою на коронавірус, контактних осіб, пацієнтів, що лікуються від пневмонії та медичних працівників. А для інших нетішинців, які бажають пройти ІФА-тест, потрібно заплатити 121 гривню 70 копійок.

Зауважують, що метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G – то людина перехворіла або інфікувалася вірусом та виробилися антитіла до цього захворювання.

«ІФА-тестування допоможе знизити навантаження на лабораторії, де здійснюють ПЛР-дослідження. На результат тесту необхідно буде зачекати 2-3 години. Наразі лабораторія готова проводити 20 тестів вдень», – розповіла заступниця головного лікаря з медичної частини КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» Валентина Щукла.

Лікарі зауважують, що єдиним видом дослідження, який дає підстави для встановлення діагнозу «COVID-19» залишається ПЛР-тестування.

 

" " " "